Mysbelysning med en bordslampa

En bordslampa är en lampa som fungerar i alla hem och lägen. Man kan ha den både som extra belysning i vardagsrummet – eller helt enkelt ha som mysbelysning till lördagsfilmen. Den kan uppfylla funktionen som praktisk läslampa i sovrummet eller som extra belysning för den pysslande personen. Bordslampor (titta på lampemesteren.se) är lätt att flytta runt i hemmet och ofta kan samma bordslampa uppfylla flera funktioner.

Lampor har olika utseenden och storlekar – det finns bland annat lampor med skärmar som täcker glödlampan, som tonar ned ljusstyrkan avsevärt mycket. Lika vanliga är liknande bordslampor fast utan skärmar – detta garanterar en stark belysning i rummet! Trots att de kan se lite ”nakna” ut med endast glödlampan och fästet synligt, tjänar de som fantastisk tilläggsmöbel för dig som behöver extra belysning.

En bordslampa kan vara väldigt stor men också liten och kompakt. Medan de stora kan stå på bordet (som namnet indikerar), kan de även stå på golvet om de är av det högre slaget. De räknas ändå som bordslampor. Den lilla bordslampan kan fungera som en skrivbordslampa. Dessa är perfekta för skrivbordet då halsarna går att böja uppåt eller nedåt efter behov. Trots att glödlamporna på dessa lampor oftast är små bidrar de med ökat önskat ljus.

För den som är mer för vintage finns det till exempel så kallade bordslyktor – dessa är vad de låter, en lykta som fungerar som en bordslampa. Det piggar garanterar upp hemmet för den designintresserade. Observera dock att de dessvärre inte går att bära runt i huset på grund av medhörande sladd som kopplas in i uttaget…

Det finns några riktigt stora namn inom världen av lampor och bordslampor. Namn som Philippe Starck, Arne Jacobsen, Jasper Morrison, Achille Castiglioni, Verner Panton, Rodolfo Dordoni men även märken som Muuto, Pholc, Elflugan, Gubi och Design house Stockholm dominerar stort inom världen av belysning i hemmet.

Bordslampan går idag att köpa överallt, i allt från vanliga mataffärer och möbelbutiker till butiker dedikerade till hembelysning. Dock säljer oftast de sistnämnda butikerna både budgetlampor och lampor av kända märken, medan mataffärer säljer lite mer massproducerade lampor (samt lampor märkta med affärens eget märke).

Så, är du i ett behov av en stilren lampa som inte tar upp mycket plats, men ändå har mycket belysning att erbjuda – då är det en bordslampa du ska införskaffa. Det finns många olika storlekar, färger och former – det gäller för dig att ta reda på vilken lampa som faller dig i smaken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *