Jackor för äventyrare i alla åldrar

Klädföretaget Peak Performance är en skandinavisk export som gjort succé i över tjugo länder och som idag räknas som ett av de största nordiska sportklädesmärkena. Hemligheten bakom framgångarna ligger i bra kvalitet och genialt anpassande efter olika typer av aktiviteter, och det är ingen tillfällighet att företaget grundades av människor som själva länge sysslat med sporter som utförsåkning. Idag har Peak Performance (hitta din peak performance jacka här) funnits i över trettio år och kläderna känns alltid både aktuella och funktionella.

Skall man skaffa sig en bra Peak Performance jacka finns det många alternativ för olika aktiviteter och modellerna varierar rejält efter behov. Vill man spela golf, till exempel, är det viktigt att man har bra rörlighet för att kunna ta upp på svängarna, liksom att den inte tar för mycket plats om man vill ta av sig den och stoppa den i ett fack på golfväskan. En skidjacka bör däremot vara tjockare då man inte lär ta den av sig, och den måste klara både blåst och extremt låga temperaturer.

Olika material passar för olika tillfällen och här har man alltifrån kompakta jackor som kan användas både som ytterkläder eller ett extra lager under en annan jacka. För fluffigare och mjukare material kan man välja en jacka med and-dun som fungerar som ett duntäcke, då jackan både är lätt och kan andas samtidigt som den värmer rejält.

För att fira sitt trettioårsjubileum kom man år 2016 ut med en specialdesignad jacka som hade en unik aerogel-isolering, vilket innebär att den är tålig mot fukt och är platt och kompakt, samtidigt som den kan värmeisolera upp till åtta gånger mer än en vanlig dunjacka.

De mest kända jackorna från företaget har med skidåkning att göra och det är inte så konstigt då företagets grundare själva sysslade med utförsåkning. En spännande jacka är specialdesignad för offpist-åkning och består av tre lager i samma plagg. Detta gör att den klarar riktigt svåra väderförhållanden samtidigt som den är bekväm, har för-böjda ärmar och speciella fickor avsedda för skidglasögonen.

Man kan också skaffa sig en jacka från Peak Performance bara för att de är snygga och det finns en hel urban-kollektion att tillgå. Här har man satsat på göra coola designer utan att förlora sport-inslagen och dessa jackor kommer i allt ifrån svart till laminerad metall-rosa. Ett måste för hip hop artister, ungdomar och trendiga stadsbor!

Peak performance har också en stor kollektion för barn i alla åldrar och det får dem att känna sig lika tuffa och sportiga som de vuxna. Jackorna är varken barnsliga eller gulliga utan snygga och stilrena med praktiska fickor och tåliga material.

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *