Den perfekta sommarstilen: Koftan

Drömmer du om att uppgradera din garderob med ett enkelt, men ytterst användbart sommarfynd, är en skön kofta ett bra bud. De flesta förbinder koftan med något tjockt och bulligt, som är skönt att packa in sig i om vintern, men faktiskt så är koftan också ytterst användbar om sommaren. Det är i verkligheten bara få stilar, som hör till en bestämd årstid. Modet är fullt av möjligheter, och det är just nu mycket populärt att mixa och matcha olika ting i garderoben på kors och tvärs.

Med en kofta kan du både skapa en smart vardagslook, gå stilig på jobbet och njuta av fritiden i mjuka, sköna kvaliteter. En kofta kan nämligen användas på otaliga sätt – allt efter hur du bär den, och vad du sätter ihop den med. Du hittar ett stort urval av koftor här, och annars får du här massor av inspiration till, varför koftan blir en av dina favoriter i sommaren.

1. Smart topp eller tunika

Väljer du en kofta med knappar eller blixtlås framtill, kan du på de svalare sommardagarna använda den stängd som en topp eller tunika. Knappa upp den helt i halsen, eller ta en skjorta under, och låt kragen sticka ut för ett mera avslappnat uttryck.

2. Pricken över i:et

En smart kofta är pricken över i:et i en lager på lager-look, som inte bara ser snyggt ut, men också skapar en skön flexibilitet i det lynniga svenska sommarvädret, där du snabbt kan ta ett lager av eller på efter väder och vind.

3. Svalkande i värmen

På en varm sommardag kan en tunn, mjuk kofta både kännas svalkande och skydda dina armar mot solens strålar. Låt den stå öppen för en mera luftig och fladdrande look – så du inte heller får det allt för varmt.

4. En färgfläkt till din stil

Med färger kan du tona din stil upp och ned, och här är koftan också ett flexibelt verktyg. Vill du ge din stil en liten fläkt, ska du gå efter en kofta i säsongens nya snygga färger. En sprudlande pink, frisk mint eller klar solgul tillför strax lite mera fart och personlighet till din stil.

5. Lätt jacka

Slutligen är en kofta också bra som övergångsjacka på svala vår- och sensommardagar eller som en lätt jacka om morgonen på varma sommardagar, när solen ännu inte har fått fatt. Med en kofta som jacka skapar du en mera avslappnad stil.

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *