Alltid rätt klädd

Vem signalerar du att du är till din omvärld? De flesta skapar sig en bild av en människa genom det första intrycket de får. Vissa tycker att detta är helt fel, och visst ska man inte döma någon helt efter hur de ser ut. Men sanningen är att vi faktiskt visar mycket mer av vår personlighet än vad vi tror, enbart genom våra kläder.

Att göra ett medvetet val

En person som har på sig plagg i lila velour ger ett helt annat intryck än en person som har på sig en strikt affärsklädsel i svart. Självklart är det alltid bra att ha på sig plagg som man trivs och är bekväm i, men genom att vara medvetna om hur vissa färger och stilar uppfattas kan vi göra ett medvetet intryck. Om du ska på en arbetsintervju till exempel, då är det alltid bra att spegla företagets klädpolicy.

Har företaget du vill jobba på en mer traditionell framtoning, eller är det hippt och inne? För det traditionella företaget kan kläder som går i dova färger och klassiska skärningar vara ett utmärkt val, då det visar att du är seriös, pålitlig och delar företagets värderingar. Om företaget däremot är hippt och trendigt kan en klassisk affärsutstyrsel innebära att du framstår som mossig, gammaldags och helt fel för företagets visioner. För att göra rätt intryck vid en arbetsintervju gäller det alltså att du redan innan du väljer din klädsel undersöker vad för slags image de har. Överdriv inte heller, utan klä dig gärna neutralt och signalera din personlighet med hjälp av några väl utvalda accessoarer.

Välklädd till vardags

Självklart vill man gärna vara välklädd även under vardagen, men hur hittar man egentligen vardagsplagg som både är stiliga och bekväma? Tänk färger, linjer, material och silhuetter för att hitta rätt plagg. Satsa alltid på en basgarderob med plagg i god kvalitet, dova färger och klassiska skärningar. För att sedan göra din utstyrsel mer personlig, använd som sagt accessoarer samt lite mer utstuderade plagg tillsammans med dina basplagg. Du kan till exempel ha ett par svarta jeans och en marinblå topp som bas. Ha sedan på dig en kofta eller tröja över med lite mer spännande färg, detaljer och skärningar för att skapa en unik stil. Även smycken, klockor och frisyrer är ett utmärkt sätt att visa upp sin personlighet på. För att investera i en basgarderob som håller hög kvalitet, klicka här. Butiken som är länkad har många utmärkta basplagg som gör det enkelt att alltid klä sig rätt.

Hitta dina färger

För att förstärka dina drag bör du alltid försöka bära rätt färger. Vissa färger lyfter fram våra naturliga nyanser, medan andra gör att våra egna färger drunknar. När du känner till vilka färger som verkligen passar dig och har din basgarderob på plats är det enkelt att skapa en unik och intressant stil. Gillar du guld- eller silversmycken? Personer som har kallare färger brukar föredra silversmycken, vilket ofta innebär att de har en kall underton. Denna underton brukar även finnas hos de som har blå, grå eller gröna ögon, samt blont, rött eller brunt hår. Blått, grönt, lila, rosa, blågrönt, magenta och vitt passar utmärkt för de som har kalla undertoner. Föredrar du guldsmycken och har bruna eller bärnstensfärgade ögon, samt svart eller brunt hår? Då har du en varm underton och passar i färger som orange, gult, varmt röd gult, gröngult, creme och beige. Tänk dock på att alltid välja en färg som du faktiskt trivs med att bära.

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *