Lev bättre med dessa enkla smoothierecept till sommaren

Smoothies kan verkligen förändra ditt välmående. Då snackar vi dock inte om milkshake-liknande drycker som egentligen är en efterrätt och innehåller sötad fruktjuice, socker och till och med glass. Sådana ska bara drickas ibland – inte till frukost! Din frukostsmoothie ska istället vara full av frukter och grönsaker och andra hälsosamma nyttigheter.

Endast smoothies fixar självklart inte en dålig kost, men de kan vara ett bra komplement till en hälsosam kost. De är dessutom fantastiska för de som inte lyckas äta nog med frukter och grönsaker. Dessa personer kan nämligen lyckas få in frukt- och grönsaksintaget i en smoothie och slippa äta mängder av sallad. Här får du några recept som kan hjälpa dig att komma igång med smoothiedrickandet. Att dricka smoothies ger dessutom mer energi så att du har mer ork att leka med barnen i klätterställningar och lekparker.

Dessa urgoda och nyttiga fruktsmoothies är det perfekta sättet att fira sommaren på. Och utnyttja gärna alla säsongsbetonade frukter! De är perfekta att börja med morgonen med eller fräscha upp eftermiddagen med.

Recepten är inte bara lätta att göra utan är dessutom nyttiga och gör att du håller dig mätt längre. Dina smaklökar och din kropp kommer att tacka dig – garanterat!

SMOOTHIE MED JORDGUBBAR OCH BANAN

För att öka näringen i din smoothie kan du också hälla i lite så kallade “superfoods”, som t.ex. chiafrön, linfrön, spenat, açai, gojibär, kakao och kokosnötolja. Den naturliga sötman av frukten döljer ​​mindre goda ingredienser som spenat. Detta är det perfekta sättet att få i dig grönsakerna utan att offra smak på. Ingredienser som spenat är dessutom jättebra för håret tack vare järnet. Du kan också kika på thehairlusts.se om du är intresserad av fantastiska hårprodukter.

Ingredienser: Jordgubbar, banan, yoghurt, mjölk

SMOOTHIE MED KOKOSNÖT OCH ANANAS

Se till att du använder vätskor av hög kvalitet som t.ex. filtrerat vatten, färsk juice, mandelmjölk, sojamjölk eller helt vanlig mjölk. Kokosnötvatten innehåller dessutom massor av enastående elektrolyter. Elektrolyter är viktiga för flera av kroppens funktioner, vilket involverar allt från vätskebalans till nervimpulsgenerering. Om du vill att smoothien ska vara vegansk kan du alltså byta ut vanlig mjölk mot soja, mandel eller kokosmjölk.

Ingredienser: kokosnöt, ananas, banan, mandelmjölk

SMOOTHIE MED PERSIKA

Ha lite kul genom att använda en massa olika kryddor för att förbättra både näring och smak. Prova på olika typer och upptäck vilka smaker du föredrar. Hälsosamt fett från avokado, kokosnöt, hampa eller linoljor ser t.ex. till att du känner dig mätt och energifylld i flera timmar.

Ingredienser: persika, mjölk, kanel, vanilj, havre, linfrö, honung

SMOOTHIE MED JORDGUBBAR OCH VATTENMELON

Använd fryst frukt istället för att hjälpa till att göra vätskan tjockare istället för att späda ut smaken. Det ger en mer slushie-liknande känsla. Prova att frysa små fruktbitar i fryspåsar där du t.ex. har en påse till varje veckodag så att du slipper förbereda lika mycket under morgonen.

Ingredienser: vattenmelon, jordgubbar, chiafrön, ingefära, limejuice, lönnsirap

Lycka till med alla hälsosamma fruktsmoothies! Nu till hösten kan det dessutom vara skönt med nya fina hemtextiler och då är allt från Georg Jensen Damask helt rätt ställe.

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *