De 10 bästa stränderna i Europa

Längtar du efter sandstränder och grunt, vackert vatten, eller föredrar du lena klippiga stränder med starka vågor? I Europa och runt Medelhavet finns stränder för alla smaker och här har vi samlat några av våra favoritstränder. Om du är ute efter mer nyheter och tips om resor runt om i världen kan du också ta dig en titt på Runtvarlden där det finns massvis av nyttigt material att njuta av.

  1. Barceloneta, Barcelona

Barceloneta består faktiskt av nio olika stränder. Trots att stränderna är belägen i stadens centrum är dem väldigt breda och bjuder på en mysig strandpromenad. Möjligheten att kombinera strandsemestern med stora vågor gör Barcelona till ett utmärkt val. Det finns dessutom ett otroligt utbud för dig som är golfintresserad, och golfresor till Spanien är alltid populära.

  1. Paradise Beach, Kos

Stranden med paradisnamnet ingår självklart också på listan. Den här stranden är inte bara otroligt vacker med nästan tropiskt vatten utan är dessutom perfekt för familjer.

  1. Cala Conta, Ibiza

Det här är stranden för dem som gillar vackra solnedgångar. På Ibiza i allmänhet, och i Cala Conta i synnerhet, är solnedgången en fantastisk upplevelse. Människor samlas på stranden och tittar på det naturliga underverket medan himlen blir röd och orange. Det blir perfekta Instagram-bilder!

  1. Cala Macarella, Menorca

Med hundratals vikar kan du alltid hitta ditt eget gömställe på Menorca. Detta gäller särskilt om du utforskar till fots, på cykel eller med bil.

  1. St. Paul’s Bay, Rhodos

På Rhodos är det nästan alltid sol och resmålet har ett antal stränder. Den lilla stranden i St. Paul’s Bay ligger strax söder om Lindos och är perfekt för en skön dag på stranden!

  1. Elafonissi, Kreta

Stranden Elafonissi ligger på den sydvästra delen av ön och har nästan kändisstatus. Sanden är färgad rosa (ja, det är sant!) tack vare pulverliknande skal. Om det blir trångt med människor kan du helt enkelt gå längre ut mot sanden där det är en vacker liten ö.

  1. Praia de Falesia, Algarve

Över en mil öster om Albufeira i Portugal ligger denna fantastiska vackra strand. Den består av 6 kilometer gyllene sand, dramatiska klippor och oändliga vyer över Atlanten.

  1. Es Trenc, Mallorca

På södra Mallorca ligger Es Trenc-stranden som har ljus, nästan vit, sand och kristallklart vatten. Det finns också möjlighet att sola hela kroppen för den som vill då en del av stranden är en nudiststrand.

  1. Playa de Formentor, Mallorca

På motsatta änden av ön hittar du en av öns populäraste stränder. Stranden har fin sand och grunt vatten. Den slingrande vägen längs den sista delen av Puerto de Pollensa erbjuder många vackra vyer och bilder och därför är också själva resan dit en upplevelse.

  1. Shipwreck Beach, Zakynthos

Kärt barn har många namn och denna strand är också känd som Smugglers Cove, Navagio Beach eller Agios Georgios. År 1980 sjönk fartyget MV Panagiotis och övergavs precis utanför Zakynthos. Nu ligger vraket på stranden där det omges av långa vita kalkstensklipper. Det är häftig syn som helt enkelt måste upplevas!

Vill du ha mer resetips? Kika då in på Reserstegen där du kan få massa inspiration!

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *