Åka på Safari

Att åka på safari är en unik upplevelse. Afrika vimlar av fantastiska sevärdheter, från skyhöga sanddyner till savanner som vimlar av vilda djur. Upplev kontinentens många underverk med experter på resor till Tanzania, Sydafrika, Botswana, Rwanda, Marocko, och mycket mer. Bevittna den årliga gnu-migrationen på safari i Serengeti, eller utforska soldränkta städer i Marocko via kameralinsen. I Tanzania, så kan man se på lejon, elefanter, giraffer och mycket mer på en spännande familjesafari. På många av Afrikas expeditioner, arrangeras besök på National Geographic-sponsrade forskningsanläggningar och samtal med forskare inom området.

Höjdpunkter: Kruger National Park i nordöstra Sydafrika, flankerad av privata loger och naturvård i Sabi Sand Private Game Reservatet, vingårdar och restauranger i Cape Winelands regionen; Kapstaden och Johannesburg, historiska och kulturella centra.

Gå på safari med Nyati

Efter apartheid, etablerade sig Sydafrika som kontinentens blue-chip destination. Safari turer såsom Singita Private Game reserver, Londolozi och & Beyond, förde lyx till de stora regionerna, medan Kapstaden och de omgivande Winelands blev en jet-set lekplats. Men intima reträtter lockar nu resenärer att göra kultur resor till mindre kända delar av landet. Bushmans Kloof Wilderness Reserve & Wellness Retreat, ett 16-rums lodge cirka tre timmars bilresa norr om Kapstaden, är i en blomstrande miljö där Bushmans hällristningar går tillbaka 10.000 år.

Två timmar söder om Kapstaden finns den Grootbos Private Nature Reserve som arrangerar resor för att se de marina Stora fem som är: valar, delfiner, hajar, sälar och pingviner. Strax nordväst om Johannesburg är grottorna mänsklighetens vagga, en paleontologi på Unescos världsarv. Äventyrare kan också bege dig till Zululand, där Fugitives ”Drift Lodge och historikern David Rattray, erbjuder turer av 1879 Anglo-Zulu slagfält.

Djurlivet i Okavangodeltat i Botswana erbjuder det utbredda, halvtorra Kalahariöknen i nordöstra Chobe National Park, som är känd för sina massiva elefanthjordar.

Botswana konkurrerar nu med Sydafrika som kontinentens mest avancerade djur och natur destination som definieras av Okavangodeltats normgivande läger såsom Mombo Camp och Vildmarks resors renoverade Abu Camp, känd för sina elefant-rid turer. Landet har dock valts bort från ultra deluxe läger och då det kan saknas aktiva resvägar och bekvämt rustika egenskaper.

På Kalahariöknens Makgadikgadi Pans finns en 10-tält Camp Kalahari från Uncharted Afrika som är den prisvärda syster till den klassiska Jacks Camp, också på gång. Eller alternativt rida i Botswana med David Foot Resor som nu driver en häst safari över öknen. Ännu mer äventyrligare är Selinda kanotled som drivs av Great Plains Conservation, en fyra dagars och 30-mil resa längs den gamla Selinda utskovet.

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *