Typer av fönster

När det är dags att byta fönster kan det vara svårt att veta riktigt vilken typ av glasfönster du ska sätta in. Men online kan du hitta olika fönster här eller besök en butik som säljer fönster för att du kan få information om produkten. Vilket gör att du får fönster som fyller de behov som du är ute efter.

Att välja fönster

Det finns olika faktorer som du bör tänka på inför ett fönsterbyte. För dagens fönster är tillverkade av olika material och varianter. Detta gör att det kan bli extra svårt att veta vilket du ska välja. Men börja med att fundera på vilken variant av glasfönster du vill ha, för att sedan bestämma materialet som du vill ha. Men innan dess kan det vara bra att ha lite hum om vilket utbud av fönster det finns.

Typer av fönster

Här kommer några exempel på de olika typerna av fönster du kan välja mellan.

  • PVC-fönster – Är mycket hållbara och du kan få tag i dem för ett rimligt pris. Dessutom är denna typ mycket energisnåla och gör att du kan sänka dina värmekostnader. Eftersom PVC-fönster isolerar tack vare sin flerkammar-konstruktion och på så vis förhindrar kallras.
  • Aluminiumfönster – Är i princip helt underhållsfria och dessutom ger det ett exklusivt intryck till bostaden. Livslängden förlängs, vilket gör att du inte behöver byta dem lika ofta.
  • Träfönster – Är ett fönster som är klassiskt och är rustikt. I och med att du väljer träfönster får du en känsla av natur och är dessutom hållbart, starkt och förnyelsebart. Det gäller bara att se till att ha ett återkommande underhåll, som exempelvis måla om och kitta om rutorna. Detta gör att träfönster håller längre och slitaget minimeras.

Frågor du ska ställa dig inför valet

Här kommer några frågor som du kan ha i åtanken:

  • Vilket är viktigast för dig, utseende eller sänka värmekostnaderna?
  • Ska du byta fönster själv eller låta en hantverkare göra det?
  • Vad får bytet kosta? Summan utgår du sedan från inför val och köp av träfönster eller vad du nu vill ha.
  • När ska bytet av utföras? Nu eller vid ett senare tillfälle. Vilket gör att priset kan bli lägre under lågsäsong.
  • Vad tycker du är fint och snyggt? För det är viktigt att du gillar det du ser. Åk runt och titta på andra bostäder för att se vilka glasfönster de har och på så vis få inspiration. Detta gör det lättare för att bestämma dig för vilka typ glasfönster du vill ha.

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *