Den ställbara sängen

En ställbar säng är en säng som har en liggande yta som är gängad i flera led så att den kan justeras till ett antal olika positioner. Vanliga justeringar inkluderar att luta överkroppen och höja den undre kroppen, oberoende av varandra. Andra vanliga funktioner inkluderar höjdinställning och tippning av sängen för att höja den övre kroppen eller den undre kroppen in i Trendelenburg eller omvänd Trendelenburg. Du kan köpa ställbara sängar här.

Marknaden för motoriserade justerbara sängar har expanderat kraftigt eftersom industrin för madrasser har börjat marknadsföra dem till konsumenter ur bekvämlighetssynpunkt och för en lyxigare livsstil.

Ställbara sängar har använts på sjukhus under lång tid, men har blivit mer vanligt förekommande i hemvård under de senaste tre decennierna, eftersom de har visat sig ge lindring vid olika åkommor. De kan bidra till att ge en mer bekväm sömn för de som återhämtar sig från operation, hjälpa med cirkulation, andning och minska svullnad. Ställbara sängar som används på sjukhus och vid hemvård är likartade i basfunktionalitet, men sjukhussängar måste kunna tåla mer grundlig och regelbunden rengöring för att minska smittspridning. Därför måste några elektriska sängkomponenter som används i sjukhusmiljö uppfylla minimistandard av tätskikt för att motstå rengöringsprocessen. Sängar vid hemvård är mindre benägna att utsättas för sådan intensiv rengöring, även om de används i ett vårdhem, och det gör det möjligt för tillverkare att utforma sängar vars estetik matchar heminredningen med sängar i divanstil eller genom att använda träfaner och laminat.

Den grundläggande och mest populära strukturen är en säng med ribbotten med en tvilling- eller trippeldrivmotor. Stödet från madrassen kommer från flexibiliteten i lamellerna och deras elastiska fästen på ramen. I mer avancerade strukturer är botten helt flexibel. Det ger stöd till madrassen i varje tryckpunkt. De kräver också mer kraftfulla motorer på grund av sin vikt. Dessa är fastare och många skulle säga mer bekväma och att de ger ett bättre stöd till madrassen.

Den ökande populariteten för motoriserade ställbara sängar för hemvård beror också delvis på grund av de fördelar som ges vårdaren, genom att låta honom eller henne arbeta på en bekväm höjd och minska risken för ryggskador. Höjdjustering och att höja överkroppen hjälper också användarna att komma ur sängen med liten eller ingen hjälp beroende på dennes tillstånd.

I Europa måste alla ställbara sängar för användning inom sjukvården vara CE-märkta och även kompatibla med EN1970.

Idag har justerbara sängar också många avancerade funktioner såsom massage, Bluetooth, USB Power-portar, ljus under sängen och högtalarsystem.

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *