Behandling för att ta bort åderbråck

Om du har fått åderbråck har du säkert många frågor. Den tidigare artikeln handlade bland annat om vad åderbråck är, vilka symtom du kan få och när du ska söka vård. Denna artikel kommer handla om vilka behandlingar som finns för att ta bort åderbråck främst i Sverige.

Här i Sverige är det rekommenderat att bland annat behandla åderbråck genom att ta promenader ofta och tänka på att inte sitta för länge. Om du har ett stillasittande jobb på ett kontor så ta pauser och gå och hämta kaffe eller något. Att promenera kommer att lindra den smärta du känner i benen från åderbråcken. Måste du däremot jobba och inte har möjlighet att promenera så går det bra att sitta med benen på en pall eller ha dem i högläge.

Att ha benen i högläge kan du även ha när du sover på natten. en annan rekommenderad metod är att bära stödstrumpor som hjälper blodcirkulationen i benen. Vilket i sin tur gör att benen inte svullnar lika mycket. Om du har enorma problem med dina åderbråck i benen kan du operera dem, men det finns även salvor på apotek runt om i landet som kan hjälpa dig. Om du väljer att operera dina åderbråck kommer ådrorna skäras bort utan att dessa stör blodcirkulationen i din kropp.

Det finns 10 naturliga läkemedel som du kan hitta för att lindra dina besvär och eventuellt ta bort åderbråcken helt. Den första är vitlök, som du kan hitta i alla mataffärer och även i din trädgård, om du odlar det. Löken hjälper till att dämpa eventuell inflammation och förbättra din blodcirkulation. Aloe Vera är ett annat naturligt läkemedel. Det bästa är att applicera aloe vera med en kompress på åderbråcken. Vinäger och morötter är andra naturliga läkemedel som kan hjälpa mot åderbråcksbesvär.

Blandar du morötter och vinäger med aloe vera kräm som du kan köpa på apotek så kommer du få en tjock kräm som du sedan ska stryka över dina ben och låta verka i 30 minuter, skölj sedan av. Grön lersalva ska vara bra, och om du har ont i dina ben, kan ett bad hjälpa dig. Badet kommer inte att ta bort dina åderbråck, men det kan lindra smärtan. En vanlig växt som chilli peppar kan hjälpa dig att reducera svullnad i ådrorna.

I USA däremot, kan man spruta in botox i ådrorna för att minska att de syns däremot är inte det bästa alternativet. Trots att de inte syns så kan de ändå göra ont.

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *