Fotboll 101 – Vilken utrustning behöver du?

Fotboll är ett enkelt spel och ett som kan spelas med relativt lite utrustning. Nästan vad som helst kan bäras för simpelt bollsparkande mellan vänner men det är viktigt att ha rätt fotbollsutrustning för mer allvarliga spel. Den grundläggande utrustningen som behövs för fotboll bidrar till att både förbättra spelet och till att skydda personerna som spelar, mot skador.

Tröja och shorts:

Fotbollströjor kan vara långärmade eller kortärmade. Materialet måste vara hållbart för att förhindra att skjortan slits under spel. För informella spel kommer det självklart att vara upp till dig att bestämma vad du ska bära. Om du spelar för ett officiellt lag kommer du att få en lagskjorta. Byxor är för restriktiva för de flesta sporter, inklusive fotboll. Shorts tillåter större rörelsefrihet.

Skor och strumpor:

Fotbollskovalet beror på spelytan. Spel som spelas på gräs kräver fotbollsskor med dubbar. Dubbarna hjälper dig att få grepp på den mjuka ytan. Du behöver inte dubbar när du spelar på hårda ytor eller på konstgräs. Fotbollskor för inomhusbruk är idealiska för alla hårda ytor. Att ha ett bra par fotbollsstrumpor är också viktigt. Strumporna ska vara ganska tjocka och starka för att skydda dina fötter mot blåsor. Vissa spelare har två par strumpor då det dubbla skiktet bidrar till att minimera friktionen. Fotbollsstrumpor bör också vara långa, helst knälånga, eftersom de hjälper till att hålla benskydden på plats.

Skyddsutrustning:

Benskydd med rem runt ditt nedre ben skyddar dina skenben från stötar och sparkar. På grund av fotbollens natur är dina skenben alltid extra utsatta för skador som orsakas vid till exempel kraftiga tacklingar. Dessa lätta skydd ger ett effektivt skydd och bör bäras av spelare vid alla åldrar och förmågor. Om du spelar som målvakt behöver du komplettera din fotbollsutrustning med ett par handskar. Fotbollsmålvakthandskar ger dig bättre grepp om bollen och kanske än viktigare, skyddar dina händer när du fångar eller slår bort bollen.

Boll:

Fotbollsbollar varierar mycket i både kostnad och kvalitet men det är värt att köpa en medium -till högkvalitativ boll om du planerar att spela fotboll ofta. Billiga bollar lider snart av slitage, vilket gör inköp av en bra boll ett bättre långsiktigt alternativ. Tänk också på vikten och känslan i bollen. Många nybörjare föredrar en mjukare boll medan många avancerade spelare föredrar en hård boll.

Mål:

Om du inte spelar på en riktig fotbollsplan med permanenta mål måste du improvisera. Ett mycket grundläggande mål kan markeras med kottar, vilket är bra för snabba informella spel, men det är väldigt begränsat. Lätta, små målramar går att köpa och är ett bra alternativ om du vill ha något litet och mobilt.

All fotbollsutrustning du kan tänkas behöva finns att köpa hos Unisportstore.se.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *