Campingutrustning för alla behov

Att campa är ett perfekt sätt för familjer att spendera kvalitetstid tillsammans och skapa härliga minnen. Men att åka på campingsemester behöver inte betyda att man trängs på obekväma liggunderlag, utan med rätt campingutrustning kan det bli en årlig tradition som alla ser fram emot.

Tält

Tältet är det mest väsentliga bland campingutrustningen och utbudet är enormt. Storleken anpassas enligt hur många sovplatser som behövs och kvaliteten baseras på budgeten. Självfallet bör man även utvärdera vilket klimat man kommer möta eftersom det är stor skillnad på tält som används under olika årstider. Det som främst avgör priset på tältet är själva tältdukens egenskaper. Så gott som alla moderna tältdukar är regnsäkra, men de har varierande isoleringseffekt och klarar av vind på olika sätt. En faktor man bör ha i åtanke är att om ytterduken och golvduken sitter ihop är isoleringen bättre även om dukarna är tunnare. Då minskar kondensen, insekter slipper inte in lika lätt och vid sämre väder förebyggs drag.

Madrasser och sovsäckar

Vid valet av madrass rekommenderas att den är åtminstone 20 centimeter tjock och föredrar man ett liggunderlag gör en tjocklek på minst 5 centimeter att man ligger skönt. Många föredrar uppblåsbara madrasser, men nackdelen med dessa är att de isolerar värme sämre. Vill man förbättra isolationseffekten kan man komplettera med ett filtöverdrag. Småbarnsfamiljer som campar kan däremot satsa på liggunderlag eftersom de är stabilare.

Marknaden för sovsäckar är enorm och det finns säkert ett passande alternativ oavsett önskemål. Den klassiska campingsovsäcken kan vara passande då de är enkla att röra sig i och kan användas som täcke om det är fråga om riktigt varma nätter. Dessa finns i olika storlekar, tjocklekar och prisklasser.

Möbler

Campingutrustning som kan sätta guldkant på upplevelsen är självfallet möblerna. Hur mycket man väljer att införskaffa beror helt på packutrymmet och budgeten. Grundläggande tillbehör som många tycker är viktigt är campingbord och stolar samt grill. På de flesta campingplatser finns servicehus där man kan tillaga maten och då räcker det att man har med en gryta, stekpanna och kylbox. Finns inte denna möjlighet rekommenderas en gasolgrill och någon form av avlastningsyta.

Övrig utrustning

Förutom den ovannämnda campingutrustningen är det bra att införskaffa bestick, muggar och tallrikar i plast. Därtill rekommenderar erfarna campare att man har med sig första hjälpenkit, tändstickor, myggnät och kläder som passar ändamålet. Att packa med några lampor av olika slag är inte heller en dum idé, som ficklampor eller solcellslampor. Huvudsaken är att utrustningen möter grundbehoven och att man kan njuta av upplevelsen.

Källa: https://www.nordiskcampingutrustning.se/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *